HOME IMPROVEMENT
”Home Improvement” är titeln på John Rasimus utställning Galleri Kika.
John Rasimus är född i Lund 1969 men uppvuxen i Dalarna.
John började jobba på konstgrafiska verkstaden i Falun 1987 och har sedan dess gått ett antal olika konstutbildningar från – konstnärlig grundutbildning vidare till The Art Students League NYC, Dramatiska institutet filmiskt berättande, samt Fri konst och Nya Media Gtb Univ.  Konsthögskola Umeå MFA 1996.
Många av Johns utställningar byggs som installationer av träsnitt där du finner hus, broar, staket,”random skräp objekt” tryckta träsnitt som viks till sin form för att skapa en slags scenografi i utställningsrummet.
I flera av Johns utställningarna visas även de MDF-skivor själva tryckblock som används för att trycka med, de hängs eller blir  ståendes i rummet eller fästs mot väggarna.
John redovisar ofta hela processen i sin konst och utställningar där du finner allt från utkast på papper till färdigt måleri och skulptur och film. Trycken/ målningarna varierar allt ifrån 3×3 meter till ”affisch storlek”.
John animerar även filmer och använder trad.urklipps figurer likt skuggfigurer eller lera.
På utställningen i Karlstad så har John byggt en installation av helt nya tryck föreställande ölburkar av olika styrka, träsnitt vikta till plankor som är byggda likt byggpallar och etc.
På väggen har en helt ny tapet ”Carpe Diem” föreställande en fågel hålla ett jordklot omgiven av andra kända, uttröttade, men sanna latinska slagord klistrats upp.
Utställningen är en installation i tiden där vi känner igen oss i  ”gör om mig-program” och ”här är din villa” eller bara ”make over”, i denna installation tror vi att ”installatörerna” prokrastinerat till att dricka mängder av öl och leka istället för att få ihop någon sorts ”Home Improvement”.