Ståhl Collection, Norrköping

Ståhl Collection, Norrköping. 


Tisdag 12 november
är du som medlem i Föreningen Konst i Karlstad inbjuden till en medlemsresa till Ståhl Collection i Norrköping.
Bussen avgår från Galleri Kika vid 08.15. Vi räknar med att vara framme i Norrköping vid 11.45 och tillbaka i Karlstad vid 20.00.
Föreningen står för bussresa, entré och guide på Ståhl Collection. (Kostnad för lunch ingår ej).
Kostnad för medföljande ickemedlem är 600:-.
Vi börjar med en lunch på Mannam, en koreansk restaurang. Därefter går vi till Ståhl Collection. Vi kommer att ha hela utställningen helt för oss själva under två timmar. Vi börjar med en guidad tur på cirka en timme. Därefter får vi gå runt i utställningen på egen hand.

Ståhl Collection är ett privat initiativ av konstsamlaren Mikael Ståhl som visar upp delar av sin storslagna samling samtida konst. Samlingen visas i Yllefabriken, en av Norrköpings gamla pampiga textilfabriker och i den nuvarande utställningen visas 190 konstverk av framstående samtida svenska och internationella konstnärer. Samlingen är en av de främsta privata i Norden och har redan väckt stort intresse långt utanför stadens gränser. I samlingen samsas svenska stjärnor som  Cajsa von Zeipel, Nathalie Djurberg, Anders Sunna, Karin Mamma Andersson, Ernst Billgren och Jan Håfström med framstående internationella konstnärer som Louise Bourgeois, Georg Baselitz, Tracey Emin, Anselm Kiefer Robert, Rauschenberg, Erwin Wurm, Rita Ackermann och Ai WeiWei, för att nämna några. Här kan du läsa mer om Ståhl Collection: https://stahlcollection.se/
Vi kommer att ha plats för cirka 40 personer, så principen först till kvarn gäller.
Varmt välkommen att boka på konstikarlstad@gmail.com

6 november 2024

Grattis Malin!

Malin Larsen som går andra året på Kyrkeruds Folkhögskola är 2024 års Kika-stipendat.
Malin älskar att bygga skulpturer i lera.
Rörelser och rytmer är något som avspeglar sig i mitt formspråk och faller sig naturligt i min arbetsprocess. Även naturen och dess element är ständigt närvarande i mina verk. Under det senaste året har jag börjat experimentera med en gammal östeuropeisk bränningsteknik som kallas obvara. Man bränner då verket i en vedeldad ugn utomhus och tar ut den vid 900-1000 grader. Skulpturen doppas sedan i en sorts ”pannkakssmet” som innehåller mjöl, jäst, socker, vatten och öl. Detta bränns in i keramiken, och för att stoppa processen doppas verket i vatten för att sedan läggas åt sidan för nedkylning.
Vi ser verkligen fram emot att se Malin på Galleri Kika i januari 2025 för hennes första separatutställning.
Än en gång grattis Malin och lycka till med dina studier och ditt skapande.
 

10 april 2024