Mark van den Heuvel (Geldrop Nederländerna, 1982) växer upp i den underbara staden ‘s-Hertogenbosch. Efter en turbulent skoltid jobbar han som ljudtekniker och turné- & scenansvarig för nationella och internationella evenemang. Sin andra karriär startar han 10 år senare i telecombranschen där han snabbt avancerar till regionschef hos ett stort internationellt företag.
I 2016 upplever Mark att han har hamnat i en återvändsgränd. Kommersiell verksamhet ger honom inte den tillfredsställelse och frihet som han hittar i sin stora passion: fotografering. Han bestämmer sig för att säga upp sig och att fortsätta som frilansfotograf.
I slutet av 2016 släpper han sin första fotoserie: ‘Alienation’. Serien blir snart uppmärksammad av ett lokalt konstgalleri och detta samarbete har stor framgång. Hans debut, ‘The Ego Has Landed’ och polaroidserien med gammal film blir snabbt utsålda.
I 2017 blir två unika bilder av Mark adderade till kollektionen i Jeroen Bosch Huis. Dessa går fortfarande att se i konstnären Hieronymus Bosch dåvarande hus/atelier.
Mark ser sig själv som autodidakt och hittar sin inspiration främst i samhällets förändring och dess dynamik. Med sina bilder vill han få folk att både rynka på pannan och le.
För närvarande bor och jobbar Mark i Sverige, där han tillsammans med sin fru driver galleri/konceptbutik Jimena Concept Store. Dessutom jobbar han med nya fotoserier, i vilka han låter sig inspireras av den underbart vackra svenska naturen och de övergivna husen i Värmland med omnejd.
Hans senaste utställning heter: ‘Här börjar jag’…, som är en sammanställning av hans tidigare verk. Instagram: markvdheuvel_