Ursprungligen kommer jag från Kristinehamn, men efter många år utomlands har jag hittat hem till mina värmländska rötter och bor sedan tre år tillbaka i Karlstad.
Det var för ungefär 13 år sedan när jag började måla i olja i en konstnärsstudio i Madrid som måleriet fick en central roll i mitt liv. Mina tavlor är oftast målade i flera tunna lager av oljefärg och även om min bas ligger inom realismen försöker jag ständigt att röra mig bort därifrån. Ibland är verken helt realistiska, men oftast innehåller de något inslag av abstraktion eller dynamiskt mönster.
Jag gillar komplexiteten i att måla människor, men i och med svårigheter att fotografera under pandemin har jag även målat djur och lysande frukter mot mörka bakgrunder. Jag försöker förlika mig med att jag är på väg någonstans och att jag inte är framme än. Oljemåleri tar tid och det är ett maraton och inte ett sprinterlopp. På min resa vill jag utforska och undersöka och vrida på koncept för att förhoppningsvis få dig att känna något.