gröd$el
” I media är jag maskerad på något vis. Snusnäsduk, mexikansk wrestlingmask eller annan förklädnad. Mestadels för att väcka intresse och sticka ut, men även för att inte binda mig själv till en viss tid genom mitt eget åldrande. Lite som fantomen.
Serietecknande och måleri är min huvudområde, men jag försöker fylla hela rummet där jag ställer ut. Därför består min konst av tavlor, skulpturer, installationer med mera. Motiven brukar att förklaras som ”serietidnings-liknande” och färgglada. Vissa motiv är baserade på händelser i mitt liv eller alternativa versioner på verkligheten.
Det händer även att jag gör konst bara för att jag har en cool idé. Ibland bryter jag ner mig till mindre beståndsdelar. Något som jag kallar Bandana Republiken. Där är jag flera olika alter ego med egna stilar och tekniker. Det har blivit ett sätt för mig att kategorisera mina egna förmågor, och en kartläggning av mitt inre. En resa genom mitt konstnärliga spektrum, där Dr. Crix är toppen på isberget.
Bandana Republiken får man följa i mina serieteckningar och konst. Det är ett fortfarande expanderande universum och ett ”work in progress” som utvecklas med tiden.
Genom en samlingssignatur så kan jag tänka utanför boxen och inte hänga upp mig på vad jag ”brukar” göra, men istället bryta från mina vanliga mönster. Det är då jag skapar något nytt och annorlunda än det normala.
Utställningen ”gröd$el” är en utställning med verk i mixed media, nära besläktad med förra under namnet ”seriemord”. Denna gången är det pengar som är temat.
Pengar är något alla har en relation till, och något ingen av oss undkommer. Det är ett system som driver oss på olika sätt. Det kan vara biljetten till möjligheter, men även motivet för mord.
Man kan vara rik på olika sätt, men begreppet domineras av mängden pengar man har.
Är man inte rik så kan man alltid låtsas. Vad hade du gjort om du varit rik?